Evenemang under året

Kävlinge Furulund Samverkan bjuder in till evenemang och aktiviteter i vårt centrum.

Under årets olika månader så skapar vi tillsammans med entreprenörer, föreningar, fastigehetsägare och Kävlinge Kommun olika aktiviteter och evenemang.

På Måsängen vid vackra Kävingeån så bjuds det tradtionsenligt på Valborgsfirande med Kävlinge Scoutkår.

I Kävlinge som blommar hela centrum upp i maj då det är dags för vår årliga Mat & Ölfestival i samverkan med Matmakarna, då det bjuds på lokala dryckeshantverk, lokalproducerad mat, musik och hygge. Samma helg i maj så bjuder även våra lokala handlare, konsthantverkare, knallar, näringsidkare och föreningar in till en trevlig och välbesökt Vårmarknad.

2023 hade Kävlinge Kommuns första Pop-Up park haft invigning. Här finns det möjlighet att spela boule, schack, låna en bok och sitta ner och njuta av solens strålar.

Ytterligare en Park hade invigning i fjol, "Kaptenens Park" i nya Stationsstaden.

Den mustachprydde mannen, Carl Edvard Brodin trodde nog aldrig att han skulle få en plats i Kävlinge uppkallad efter sig när bilden togs i början av 1900-talet. Drygt 100 år senare är det verklighet!Den största parken i Stationsstaden har fått namnet Kaptenens park efter Kävlinges första stins Carl Edvard Brodin. Han var verksam i Kävlinge från 1886 och gick under namnet Kapten Brodin. Vid stationen fanns på den tiden en känd trädgård som kallades ”Kaptenens trädgård” efter Carl Brodin som höll hårt på sin kaptenstitel, från sin tid då han var verksam i det militära. Nu är Kaptenens park invigd och barnen leker vid gungor, klätterställningar och ligger i hängmattor.Här finns möjlighet att sitta ner och spela ett parti schack, njuta av solens strålar i någon av de många sittplatserna och testa "scenen".Här finns dessutom en fin allmän toalett. 

Året om finns det möjlighet att promenera längs rogivande och historiska Kävlingeån.

Gå gärna in och lyssna på denna podd och Kävingeån och dess historia, ett projekt finansierat av Leader Lundaland och Sparbanken Skåne.

En å kantad med historia | 1000 år längs ån on Acast